Assuming issue is required, and 3 is required, the following results were found.

Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 17, Issue 1-2, 2016
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 17, Issue 1-2, 2016
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/295-2016/2016-1-2-info/2945-journal-of-special-education-and-rehabilitation-volume-17-issue-1-2-2016
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 16, Issue 1-2, 2015
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 16, Issue 1-2, 2015
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/286-2015/2015-1-2-info/2891-journal-of-special-education-and-rehabilitation-volume-16-issue-1-2-2015
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 18, Issue 1-2, 2017
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 18, Issue 1-2, 2017
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/current-issue/305-2017/2017-1-2-info/2993-journal-of-special-education-and-rehabilitation-volume-18-issue-1-2-2017
AGING ADULTS WITH INTELLECTUAL DISABILITIES: PERSPECTIVES ON EMERGING SERVICE CONCERNS
СТАРЕЕЊЕ НА ВОЗРАСНИТЕ СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ: ПЕРСПЕКТИВИ НА ПРОЈАВЕНИТЕ СЕРВИСНИ ГРИЖИ Метју П. ЏЕНИКИ Оддел за инвалидност и човечки развој Универзитет на Илиноис, Чикаго Чикаго, Илиноис САД AGING ADULTS WITH INTELLECTUAL DISABILITIES:...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/126-2010/2010-1-2-articles/2603-aging-adults-with-intellectual-disabilities-perspectives-on-emerging-service-concerns
CASE STUDY ON THE IMPLEMENTATION OF A VIDEO STORY-BASED INTERVENTI­ON WITH SELF-MODELING TREATMENT PACKAGE TO REDUCE STEREOTYPICAL SPITTING BEHAVIOR IN A YOUNG GIRL WITH AUTISM
СТУДИЈА НА СЛУЧАЈ НА КИНЕСКА АКУТНА СОЦИЈАЛНА ИЗОЛИРАНОСТ (HIKIKOMORIAN) ВО КАНАДА – ПОСТАВУВАЊЕ НА ТЕОРИЈА ЗА ПРОЦЕСОТ НА АКУТНА СОЦИЈАЛНА ИЗОЛАЦИЈА (HIKIKOMORI) CASE STUDY ON THE IMPLEMENTATION OF A VIDEO STORY-BASED INTERVENTI­ON WITH SELF-MODELING...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/99-2012/2012-3-4-articles/2704-case-study-on-the-implementation-of-a-video-story-based-interventison-with-self-modeling-treatment-package-to-reduce-stereotypical-spitting-behavior-in-a-young-girl-with-autism
PROPOSALS FOR MORE APPROPRIATE EDUCATION OF CHILDREN WITH DEVELOPMENTAL PROBLEMS AND SPECIAL EDUCATION NEEDS
ПРЕДЛОЗИ ЗА ПОСООДВЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА СО РАЗВОЈНИ ПРОБЛЕМИ И ПОСЕБНИ ОБРАЗОВНИ ПОТРЕБИ Од расправата по Нацрт националната програма за развој на образованието во РМ водена во втората половина на 2004 година Љупчо АЈДИНСКИ Филозофски факултет...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/218-2005/2005-3-4-articles/1940-proposals-for-more-appropriate-education-of-children-with-developmental-problems-and-special-education-needs
SEMANTIC VERBAL FLUENCY OF THE BILINGUAL CHILDREN WITH MILD INTELLECTUAL DISABILITY
СЕМАНТИЧКА ВЕРБАЛНА ФЛУЕНТНОСТ НА БИЛИНГВАЛНИ ДЕЦА СО ЛЕСНА МЕНТАЛНА РЕТАРДАЦИЈА Ненад П. ГЛУМБИЌ 1 Ане М. БОЖИНОВИЌ 2 Дефектолошкиот факултет, Белград 1 ШОСО "Свети Сава - Умка, Белград 2 Србија SEMANTIC VERBAL FLUENCY OF THE BILINGUAL CHILDREN WITH...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/221-2005/2005-1-2-articles/1976-semantic-verbal-fluency-of-the-bilingual-children-with-mild-intellectual-disability
ATITUDES OF ISRAELI AND SLOVAK STUDENT – TEACHER TOWARDS THE INCLUSION OF STUDENTD WITH SPECIAL NEEDS IN MAINSTREAM EDUCATION: A COMPARATIVE STUDY
СТАВОВИ НА ИЗРАЕЛСКИТЕ И СЛОВАЧКИТЕ СТУДЕНТИ-НАСТАВНИЦИ ВО ОДНОС НА ИНКЛУЗИЈАТА НА УЧЕНИЦИ СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО РЕДОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ: КОМПАРАТИВНА СТУДИЈА Цафи ТИМОР 1 Јана ХАРТАНСКА 2 1 Кибуцов колеџ за образование, технологија и уметност, Тел Авив,...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/journal-archive/82-2014/2014-1-2-articles/2757-atitudes-of-israeli-and-slovak-student-teacher-towards-the-inclusion-of-studentd-with-special-needs-in-mainstream-education-a-comparative-study
ADHD AND LONELINESS SOCIAL DISSATISFACTION IN INCLUSIVE SCHOOL FROM AN INDIVIDUAL-CONTEXT PARADIGM
ADHD И ОСАМЕНОСТА КАКО ОПШТЕСТВЕНО НЕЗАДОВОЛСТВО ВО ИНКЛУЗИВНИТЕ УЧИЛИШТА ОД ПАРАДИГМА НА ИНДИВИДУАЛЕН КОНТЕКСТ Вивијана ЛАНГЕР 1 , Марија Елизабета РИЧИ 1 , Стефанија РЕВЕРСИ 1 , Надежда КРСТИЌ 2 Факултет за психологија, Универзитет „Сапиенца“ Рим 1...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/133-2009/2009-3-4-articles/2572-adhd-and-loneliness-social-dissatisfaction-in-inclusive-school-from-an-individual-context-paradigm
OPINIONS AND ATTITUDES OF PARENTS AND STUDENTS FOR SEXUAL DEVELOPMENT, SEXUAL BEHAVIOR AND GENDER IDENTITY OF PERSONS WITH AUTISM IN THE REPUBLIC OF MACEDONIA
СТАВОВИТЕ И МИСЛЕЊАТА НА РОДИТЕЛИТЕ И СТУДЕНТИТЕ ЗА СЕКСУАЛИОТ РАЗВОЈ, ОДНЕСУВАЊЕ И ПОЛОВ ИДЕНТИТЕТ КАЈ ЛИЦАТА СО АУТИЗАМ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Бисера МЛАДЕНОВСКА 1 Владимир ТРАЈКОВСКИ 2 невработен дефектолог 1 Филозофски факултет Институт за...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/126-2010/2010-1-2-articles/2590-opinions-and-attitudes-of-parents-and-students-for-sexual-development-sexual-behavior-and-gender-identity-of-persons-with-autism-in-the-republic-of-macedonia
PERCEIVED SUBJECTIVE WELLBEING OF PARENTS OF CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS
СУБЈЕКТИВНО НАБЉУДУВАНА БЛАГОСОСТОЈБА КАЈ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ Реа ФУЛГОСИ - МАСЊАК 1 , Миа МАСЊАК 2 Вања ЛАКОВНИК 3 1 Универзитет во Загреб, Едукациско рехабилитациски факултет, Загреб, Хрватска 2 проф. психолог, Загреб, Хрватска 3...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/104-2012/2012-1-2-articles/2680-perceived-subjective-wellbeing-of-parents-of-children-with-special-needs
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 3, Issue 1-2,1999
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 3, Issue 1-2,1999
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/191-1999/1999-1-2-info/2299-journal-of-special-education-and-rehabilitation-volume-3-issue-1-21999
PSYCHOMOTOR DEVELOPMENT IN PREMATURE INFANTS UNTIL THE END OF THEIR THIRD YEAR OF LIFE
ПСИХОМОТОРНИОТ РАЗВОЈ КАЈ НЕДОНОСЕНИТЕ ДО КРАЈОТ НА ТРЕТАТА ГОДИНА ОД ЖИВОТОТ Валентина ДУКОВСКА 1 , Живко ЈУЗЕВСКИ 2 Одделение за интензивна нега, ЈЗУ Универзитетска клиника за детски болести – Скопје 1 Асоцијација за когнитивно-бихејвиорална...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/150-2009/2009-1-2-articles/2560-psychomotor-development-in-premature-infants-until-the-end-of-their-third-year-of-life
DR. VLADIMIR TRAJKOVSKI: “AUTISM”
Љупчо Ајдински Ljupcho AJDINSKI Д-Р ВЛАДИМИР ТРАЈКОВСКИ: “ АУТИЗАМ ” DR. VLADIMIR TRAJKOVSKI: “AUTISM” Аутизмот како мошне сложен, семеен и општествен проблем, отсекогаш го поттикнува интересот кај голем број стручњаци и научници од целиот свет, а...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/233-2004/2004-1-2-reviews/2007-dr-vladimir-trajkovski-autism
DEVELOPMENTAL LEVEL OF THINKING OPERATIONS AT CHILDREN WITH SPEECH IMPAIRMENTS
НИВОТО НА РАЗВОЈОТ НА МИСЛОВНИТЕ ОПЕРАЦИИ КАЈ ДЕЦАТА СО ГОВОРНИ ТЕШКОТИ И Силвана ФИЛИПОВА1 Ана ПОПОВСКА1 Даринка ШОСТЕР2 Лаура ЃУРЧИНОВСКА3 Завод за рехабилитација на слух, говор и глас - Скопје 1 Факултет за специјална едукација и рехабилитација -...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/170-2008/2008-3-4-articles/1798-developmental-level-of-thinking-operations-at-children-with-speech-impairments
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 11, Issue 3-4, 2010
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 11,Issue 3-4,2010
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/123-2010/2010-3-4-info/2610-journal-of-special-education-and-rehabilitationvolume-12issue-3-42010
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 10, Issue 3-4, 2009
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 10,Issue 3-4,2009
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/135-2009/2009-3-4-info/2561-journal-of-special-education-and-rehabilitationvolume-10issue-3-42009
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 14, Issue 3-4, 2013
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 14, Issue 3-4, 2013
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/90-2013/2013-3-4-info/2736-journal-of-special-education-and-rehabilitationvolume-14issue-3-42013
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 15, Issue 1-2, 2014
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 15, Issue 1-2, 2014
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/89-2014/2014-1-2-info/2755-journal-of-special-education-and-rehabilitationvolume-15issue-1-22014
KEY DRIVERS OF OPTIMAL SPECIAL EDUCATION NEEDS PROVISION: AN ENGLISH STUDY
.contentpaneopen{ width:100% !important; } КЛУЧНИ ДВИГАТЕЛИ ВО ПОТРЕБИТЕ ЗА ОПТИМАЛНИ ОДРЕДБИ ЗА ПОСЕБНО ОБРАЗОВАНИЕ: АНГЛИСКА СТУДИЈА Санеја КЈУРЕШИ Институт за социјална иновација и влијание, Универзитет во Нортхемтон, Велика Британија KEY DRIVERS OF...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/291-2015/2015-3-4-articles/2937-key-drivers-of-optimal-special-education-needs-provision-an-english-study

Results 81 - 100 of 104

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in