Assuming de-institutionalization is required, the following results were found.

AN INTER-UNIVERSITY CO-OPERATION. REPORT OF A 2-YEAR EXPERIENCE
МЕЃУУНИВЕРЗИТЕТСКА СОРАБОТКА. ИЗВЕШТАЈ ЗА ДВЕГОДИШНОТО ИСКУСТВО Вивиана ЛАНГЕР 2 , Горан АЈДИНСКИ 1 , Роза ФЕРИ 2 , Ристо ПЕТРОВ 1 Институт за дефектологија, Филозофски факултет, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“-Скопје, Македонија 1 Оддел за динамична...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/215-2006/2006-1-2-articles/1905-an-inter-university-co-operation-report-of-a-2-year-experience
Journal of Special Education and Rehabilitation, Volume 11, Issue 1-2, 2010
Journal of Special Education and Rehabilitation,Volume 11,Issue 1-2,2010
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/128-2010/2010-1-2-info/2587-journal-of-special-education-and-rehabilitationvolume-11issue-1-22010
FROM REHABILITATION TO RECOVERY: A SELF-HELP EXPERIENCE TO REGAIN QUALITY OF LIFE AFTER VIOLENCE
ОД РЕХАБИЛИТАЦИЈА ДО ОПОРАВУВАЊЕ: ИСКУСТВАТА НА САМОПОМОШ ЗА ВРАЌАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ ПОСЛЕ НАСИЛСТВОТО Франческа ЕСПОСИТО 1 Мануела ТОМАИ 2 Валентина НАНИНИ 2 Луција ГИАРДИНИЕРИ 2 Педро АЛЕКСАНДРЕ КОСТА 1 1 ИСПА – Универзитетски институт,...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/327-2018/2018-3-4-articles/3083-from-rehabilitation-to-recovery-a-self-help-experience-to-regain-quality-of-life-after-violence
THE DE-INSTITUTIONALIZATION OF PSYCHIATRIC PATIENTS THROUGH PSYCO- SOCIAL REHABILITATION ABSTRACT
ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА ПСИХИЈАТРИСКИТЕ ПАЦИЕНТИ ПРЕКУ ПСИХО-СОЦИЈАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА Амелија ФАРНЕСЕ 1 , Вивијана ЛАНГЕР 2 дипломиран психолог, Универзитет „Сапиенца“ во Рим 1 , Универзитет „Сапиенца“ во Рим 2 , Оддел за клиничка психологија на...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/125-2010/2010-1-2-abstracts/2599-the-de-institutionalization-of-psychiatric-patients-through-psyco-social-rehabilitation-abstract
THE DE-INSTITUTIONALIZATION OF PSYCHIATRIC PATIENTS THROUGH PSYCO- SOCIAL REHABILITATION
ДЕИНСТИТУЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА ПСИХИЈАТРИСКИТЕ ПАЦИЕНТИ ПРЕКУ ПСИХО-СОЦИЈАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЈА Амелија ФАРНЕСЕ 1 , Вивијана ЛАНГЕР 2 дипломиран психолог, Универзитет „Сапиенца“ во Рим 1 , Универзитет „Сапиенца“ во Рим 2 , Оддел за клиничка психологија на...
http://jser.fzf.ukim.edu.mk/index.php/component/content/article/126-2010/2010-1-2-articles/2598-the-de-institutionalization-of-psychiatric-patients-through-psyco-social-rehabilitation

Results 1 - 5 of 5

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in