УСПЕШЕН ПОЧЕТОК
НА МАКЕДОНСКИТЕ СПОРТИСТИ
НА ПАРА ОЛИМПИСКИТЕ ИГРИ-АТИНА 2004

 

A SUCCESSFUL START
OF MACEDONIAN SPORTSMEN
AT PARA OLYMPIC GAMES – ATHENS 2004

   
   

На Параолимписките игри во Атина 2004 Република Македонија учествуваше  со тројца спортисти во спортско стрелаштво, и тоа Бранимир Јовановски, Ванчо Каранфилов и Оливера Николовска-Бикова.

 

The Republic of Macedonia took part with three sportsmen in sport archery: Branimir Jovanovski, Vancho Karanfilov and Olivera Nikolovska-Bikova at the Para-Olympic Games in Athens in 2004.

Во драматични пресврти на натпреварите, следени не само со психолошки туку и со технички непредвидени случувања (трема и дефекти на оружјето) со извонредна напнатост и голема концентрација, македонските натпреварувачи во голема светска конкуренција постигнаа повеќе отколку што можеше да се очекува. Имено, од тројцата натпреварувачи Ванчо Каранфилов се закити со сребрен медал, Бранимир Јовановски освои петто место и Оливера Наковска-Бикова шесто место за жени.

 

Accompanied by dramatic turns at matches, followed up not only by psychic, but by technically unpredicted events (stage freight and weapons’ defects), with extraordinary tension and a great concentration, the Macedonian contestants gained more than expected in a great worldwide competition.
Namely, among the three contestants, Vancho Karanfilov won a silver medal, Branimir Jovanovski won the fifth place and Olivera Nakovska-Bikova won the sixth place for women.

Адреса за кореспонденција:

 

Corresponding Address:

Величко АНДРЕЕВСКИ

 

Velichko ANDREEVSKI

Дом на хуманитарни организации "Даре Џамбаз"
11 Октомври 42 а
1000 Скопје, Република Македонија

 

House of humanitarian organizations "Dare Dzambaz” 
11 October 42 a
1000 Skopje, Republic of Macedonia

Share

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in