Наташа ЧИЧЕВСКА-ЈОВАНОВА

 

“ОБРАЗОВАНИЕТО НА ДЕФЕКТОЛОШКИТЕ КАДРИ”- ТЕМА НА “ДЕФЕКТОЛОШКИ ДЕНОВИ НА ЈУГОСЛАВИЈА” ОДРЖАНИ ВО
ХЕРЦЕГ НОВИ-ЈАНУАРИ 1998 ГОДИНА

 

                Во Херцег Нови (С.Р. Југославија) од 12-16.01.1998 година се одржа “Дефектолошките денови на Југославија” со главна тема: “Образованието на дефектолошките кадри кај нас и во светот”. Овој собир се одржа под покровителство на Сојузната влада и Владата на Р. Црна Гора, а на истиот учествуваа окулу 600 учесници од земјата домаќин и од странство. Од странство учествуваа стручњаци од Италија, Р. Македонија, Англија, Русија, Унгарија, Румунија, Турска и Грција.
Во расправата по оваа тема зедоа учество и преставниците од Р. Македонија и тоа проф д-р Љупчо Ајдински со темата “Концепција и организација за подготвување на дефектолошки кадри во Р. Македонија” и доц.
д-р Р. Петров.

Share

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in