Наташа ЧИЧЕВСКА

УЧЕСТВО НА СПОРТИСТИ ОД РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА  НА XVIII СПОРТСКИ ОЛИМПИСКИ ИГРИ НА ГЛУВИТЕ  ОДРЖАНИ ВО КОПЕНХАГЕН

                Сојузот на глувите лица на Македонија учествуваше на XVIII спортски олимписки игри на глувите што се одржаа во Данска-Копенхаген од 13-26.07.1997 год. На овие игри учествуваа 63 земји и тие беа отворени од страна на претседателот на Олимпискиот комитет Хуан Самаранс, а под покровителство на принцот Фредерик. На овие игри зедоа учество и 5 наши спортисти во две спортски дисциплини: стрелаштво и пливање. Постигнати се солидни резултати. Во рамките на ова се одржа и Конгрес на светската спортска федерација на глувите во кој Македонија беше примена како редовна членка на оваа асоцијација.

Share

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in