Наташа ЧИЧЕВСКА

СОЈУЗОТ НА СЛЕПИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ДОМАЌИН НА VII СОСТАНОК НА БАЛКАНСКИОТ КОНСУЛТАТИВЕН КОМИТЕТ ПРИ ЕВРОПСКИОТ СОЈУЗ НА СЛЕПИТЕ

        
Сојузот на слепите на Македонија од 7-9.05.1997 година беше домаќин и организатор на VII состанок на Балканскиот Консултативен Комитет (Б.К.К.) при Европскиот сојуз на слепите. На него учествуваа осум делегации-членки на Европскиот сојуз на слепите од следниве земји: СР Југославија, Р. Грција, Р. Кипар, Р. Бугарија, Р. Турција, Р. Романија и Р. Албанија. Состанокот го отвори и со него раководеше г. Илијас Мариолас-претседател на БКК при ЕСС. По поздравните говори присутните беа запознаени со Извештајот за активностите на БКК во 1996/97 година, во него беше претставена и анализирана состојбата на слепите лица во земјите-членки на БКК, се избра нов претседател на БКК и беше донесена програма за активностите во наредниот период.

 

Share

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in