Даниела ДИМИТРОВА

 

ОДРЖАНА Е МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОД МОТОТО
ОПШТЕСТВО ЗА СИТЕ

                Во организација на Родителската национална организација на Нор­веш­ка, од 9-14 мај 1997 година во Осло се одржа Меѓународна конферен­ција на тема “Општество за сите”. Во работата беа вклучени околу 60 учесници од централна и источна Европа.
На Конференцијата беа презентирани соопштенија за реформите на згрижување на МРЛ во Норвешка, а посебен акцент се стави на улогата на родителите на децата со пречки во менталниот развој, како и проблемите и потребите на овие деца и нивните родители.
Од Република Македонија на Конференција учествуваше г-ѓа Виоле­та Димов­ска-секретар на сојузот за помош на МРЛ.

Share

Follow UsFacebookTwitterLinkedinWikiBlogger

Share Us

MySpaceTwitterStumbleuponGoogle BookmarksRedditLinkedInMixxRSS FeedPinterest
 

Journal metrics

Publish with JSER

Indexed in